Onze Expeditie

Help mee!

Doneer en help ons samen met The Hunger Project honger bestrijden.

Aground and Abandon

Wij zijn Han (28) en Bart (29), twee vrienden en collega’s. We delen dezelfde passies en hobby’s en houden vooral van extreme sporten en uitdagingen. En we delen dezelfde droom: overleven op een onbewoond eiland. Met slechts dat wat de natuur te bieden heeft en zonder enig hulpmiddel. Geen lucifers om vuur te maken, geen hengel om vis te vangen, geen kraanwater om van te drinken en geen kleding om je warm te houden.

Op 5 september 2016 vertrekken wij richting het mooie Indonesië, waar we op een van de vele onbewoonde eilanden worden gedropt. Onze expeditie duurt 10 dagen. Het worden 10 lange en zware dagen, waarin we vooral bezig zullen zijn met het maken van vuur, een onderkomen, water zuiveren en voedsel vinden. Het voedsel vormt in eerste instantie niet de grootste dreiging. De honger is vervelend, maar de dorst en drang naar water is vele malen belangrijker. Een mens kan, zeker in dat klimaat, niet langer dan 2 a 3 dagen zonder vocht.

HELP MEE EN DONEER
Steun onze expeditie en help The Hunger Project.

Wat ons vooral motiveert, is de wetenschap dat zoveel mensen ter wereld het veel slechter hebben dan wij. En dat veel vanzelfsprekendheden voor ons, helemaal niet zo vanzelfsprekend zijn. Onze expeditie zal ons weer met onze neus op de feiten drukken. Geen kraanwater, geen elektriciteit, elke dag opnieuw op zoek naar voedsel, geen mogelijkheden om voedsel goed te bewaren, etc.– voor veel mensen is het dagelijkse kost. En dan niet voor 10 dagen, maar dag in, dag uit.

Daarom hebben wij onze expeditie gekoppeld aan The Hunger Project – een organisatie die werkt aan het einde van chronische honger. Door te investeren in mensen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika die structureel te weinig, of te eenzijdig eten. The Hunger Project laat mensen dromen en stimuleert ondernemerschap en leiderschap. Zodat zij zelf het heft in handen kunnen nemen en op eigen kracht een leven zonder honger kunnen bouwen. Met onze expeditie hopen we zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken en minimaal 10.000 euro op te halen. Met jouw bedrage help je ons niet alleen om onze droom waar te maken, maar laat je ook de mensen in Afrika, Azie en latijns-Amerika weer dromen. De opbrengsten gaan naar The Hunger Project en investeer je zo in het einde van chronische honger.

Wij zullen in ieder geval tot september bezig zijn met de voorbereidingen van ons evenement. Denk hierbij aan vuur maken, vis vangen, onderdak bouwen en nog meer van dit soort activiteiten. Gedurende onze voorbereiding en tijdens de expeditie houden wij jullie op de hoogte via Facebook met blogs en filmmateriaal. Dit is te vinden onder de naam Aground and Abandon.

HELP MEE EN DONEER
Aground and abandon
Steun onze expeditie en help The Hunger Project.

Onze Sponsoren

Met een bereik van meer dan 100.000 mensen kan het voor u ook interessant zijn om sponsor te worden. Meer weten over wat wij u te bieden hebben?

MEER INFO

Doneer nu!

DREAM OR DONATE